21.05.2024

Адамо: Ожие е безмилостен, ще ми липсва

Шефът на Hyundai в световния рали шампионат Андреа Адамо е сред най-откровените италианци, които може да срещнете в спорта. Винаги е твърдял, че уважава 7-кратния световен шампион Себастиен Ожие и действията му го потвърждават. Французинът също го уважава, въпреки че в миналото остро критикува безскрупулното използване на заповеди от бокса на Адамо по отношение на разместването на неговите пилоти в класирането и игрите с времето на стартиране в последните отсечки, които носят бонус точки.

Сега Адамо изненадващо заяви, че най-големият съперник на неговите пилоти и общо взето, човекът, който има основна заслуга за това Тиери Нювил да е петкратен вицешампион, ще му липсва.

„Ако Ожие се оттегли, ще ми липсва – призна Адамо пред Dirtfish. – Честно. Винаги ми лисват умните и отдадени хора – той е такъв и мога да науча много умни ходове от него.”

Дейвид Еванс от Dirtfish уточнява за това признание още нещо, което няма как да бъде предадено в текст: Адамо не се опитва да трупа точки, да прави политика или просто да е любезен. Напротив, той говори с тон, който казва: „Слушай внимателно, говоря сериозно за това”.

Има и още.

„Що се отнася до постиженията му, няма нужда да коментирам, те говорят сами за себе си допълва – италианецът. – Моят герой винаги е бил Валтер Рьорл. Рьорл спечели „Монте Карло” с коли на четири различни производители. Сега Ожие го победи.”

Адамо е израснал със звезди като Рьорл, Марку Ален и Мики Биазион и е наясно, че ралитата и днес имат нужда от такива хора.

„Себастиен, Ойт Танак, Тиери Нювил, ралитата имат нужда от такива характери – обяснява Адамо. – За мен най-важни в спорта са автомобилните производители, но те участват тук, тъй като феновете имат нужда от любимци, които да подкрепят и Ожие е точно такъв.

„Ако се върнем отново към кариерата му, Себ е сред най-умните хора, които съм срещал – твърди Адамо. – Прекарал съм много време в изучаването на това, което правят другите, за да стана по-добър, а той винаги е бил много умен и целеустремен.

„Хората смятат мен за безмилостен, но не съм такъв, Себ е безмилостен. Човек като него ще липсва на спорта.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.