13.06.2024

Адамо: Оптимист съм, че Hyundai ще остане

Шефът на програмата на Hyundai в световния рали шампионат Андреа Адамо обясни, че е „оптимист” за присъствието на корейския гигант в спорта и след края на сезон 2021.

Само преди няколко седмици Адамо беше доста по-скептичен и дори обясни, че от Сеул все още не са одобрили проекта за развитие на хибриден WRC автомобил. Сега обаче явно зад кулисите нещо се е променило и това се отразява положително на Адамо. И въпреки, че одобрението на проекта за новия WRC автомобил още се бави, тимът, воден от Адамо вече е започнал работа по него.

„Мога да кажа, че съм оптимистично настроен, че Hyundai Motorsport ще участва в новата ера в WRC от 2022 година, но все още чакаме потвърждението за това от Hyundai в Корея – обясни Адамо пред списание Autosport. – Разбира се, след като получим зелена светлина, няма да започнем от нулата, нашите инженери и дизайнери вече са свършили някаква работа, базирана на информацията, с която разполагаме. Но все още не знам колко време ще ни отнеме да започнем тестове с новата кола, след като получим одобрение.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.