23.07.2024

Адамо отрича да е искал отмяната на рали „Монца”

Тим босът на Hyundai в световния рали шампионат Андреа Адамо отхвърли спекулациите, че е оказвал натиск последният кръг от сезона в WRC рали „Монца” да бъде отменен. Hyundai е начело в класирането на конструкторите и ако последното рали падне, тимът ще спечели за втора поредна година тази титла.

„Фокусирам се върху работата ми. Не оказвам натиск за нищо и мисля, че всички трябва да си припомнят колко голям поддръжник на рали „Монца” е тимът на Hyundai – коментира Адамо пред Dirtfish. – Но, идиотиите не спират.”

Коронавирус пандемията оряза сериозно календара на WRC за сезон 2020, като първо бяха проведени три ралита – от „Монте Карло” до „Мексико”, а едва наесен битката продължи с дебюта на „Естония” в световния шампионат. След това се проведоха още два кръга – „Турция” и „Сардиния”.

Преди последното 7-о състезание за годината Елфин Еванс е начело в битката за титлата при пилотите със 111 т, следван от съотборника си в Toyota Себастиен Ожие, който има с 14 по-малко. На 24 точки от водача е Тиери Нювил (Hyundai), но шансовете на белгиеца за титлата са по-скоро теоретични. Както и тези на настоящия световен шампион Ойт Танак (Hyundai), който е на 28 точки от уелсеца.

При конструкторите Hyundai води с 208 точки, а Toyota е със 7 по-малко, така че всичко трябва да се реши в първия уикенд на декември в рали „Монца”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.