15.06.2024

Алонсо: Оставам в McLaren!

Фернандо Алонсо заяви, че няма намерение да напуска McLaren

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви пред екипа на McLaren, че няма намерение да напуска британския тим и иска да спечели третата си световна титла с отбора.

Известно време испанецът беше спряган за най-желания заместник на Нико Розберг в Mercedes, дори шефът на световните шампиони Тото Волф призна, че Алонсо е вариант за Сребърните стрели.

Но първо мениджърът на Фернандо Флавио Бриаторе заяви, че това няма да стане, а след това и самият пилот отхвърли тази възможност.

Алонсо има договор с McLaren до края на годината и на няколко пъти вече заяви, че евентуалното му продължаване зависи от това какви ще са впечатленията му от болидите, създадени по новите технически правила във Формула 1, които влизат в сила за следващия сезон през 2017.

Новият шеф на McLaren Зак Браун всъщност реагира първи на репликата на Волф и обясни, че в Уокинг се надяват да убедят Алонсо да остане и след края на 2017 в тима, тъй като ще му дадат реален шанс да се бори за титлата.

Алонсо посети днес базата на McLaren за среща с инженерите и проби на седалката в кокпита на болида на отбора за следващия сезон и е заявил пред тях, че няма намерение да напуска.

„Вярвам в този проект, отдаден съм на тима и искам да стана световен шампион с McLaren-Honda. Това е единствената ми цел”, цитира Алонсо пресслужбата на тима в профила на McLaren в Twitter.

В началото на тази седмица стана ясно, че от Mercedes са направили оферта на Williams за Валтери Ботас, но първото предложение на Волф е било отхвърлено. Тото предлага намаляване с над 50% на цената на моторите за Williams за догодина и Паскал Верлайн, но без успех. Предполага се, че от Williams ще поискат и сериозна финансова компенсация, за да се разделят с 27-годишния финландски пилот.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.