12.06.2024

Алонсо: По-добър съм от Хамилтън, Фетел, Верстапен

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1 след 2-годишна пауза, но е уверен, че отсъствието изобщо няма да се отрази на представянето му.

Испанецът обясни пред ВВС, че се наслаждава на предизвикателството да се бори със старите си съперници на пистата като Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Кими Райконен. Както и със звездите на новото поколение пилоти във Формула 1, сред които е и Макс Верстапен, за когото Фернандо каза, че от „4-5 години се състезава на най-високо ниво”.

И на въпроса дали може да бъде на тяхното ниво, Алонсо отговори без колебание: „Не, по-добър съм”.

Алонсо се завръща в спорта с тима на Alpine – отборът, който наследи Renault и ще кара под ръководството на Давиде Бривио, човекът, който беше начело на шампионската атака на Suzuki в MotoGP през миналия сезон.

Алонсо прогнозира, че през 2021 едва ли ще видим кой знае какви промени в разпределението на силите, тъй като правилата и колите са сходни с тези от миналата година. Но допълни, че той и Alpine се надяват на разместване на пластовете и намаляване на разликите в представянето от началото на следващия сезон, когато задвижващите системи ще бъдат замразени и надеждността им отново ще се превърне в ключов фактор.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.