23.06.2024

Алонсо: Сезонът стартира на 28 март в Бахрейн

Новият сезон във Формула 1 ще стартира на 28 март в Бахрейн. Това написа двукратният световен шампион Фернандо Алонсо в социалните мрежи без обаче да даде повече информация за това защо е толкова сигурен в прогнозата си.

Испанецът ще кара за трети път за Renault през 2021 година, като тимът на гиганта вече ще се казва Alpine и ще представлява възродената спортна марка на компанията.

В последните дни информациите, че Гран при на Австралия (18-21 март), с която трябва да стартира сезон 2021 във Формула 1 ще бъде отложена, стават все повече. Основната причина е, че външните граници на Австралия остават затворени, допускат се много малко изключения, а всички, които са влезли в страната трябва да спазват 14-дневна карантина.

Интересно е, че според много европейски медии състезанието в Мелбърн може да бъде преместено за ноември, а в Австралия като че ли преобладава мнението, че стартът може да бъде отменен за втора поредна година. Освен това, източници от Австралия прогнозират, че от рекордния календар с 23 старта може да падне поне още едно състезание освен това в Мелбърн.

От австралийския пистов шампионат Суперкарс, който е една от подгряващите серии на Гран при на Австралия в Мелбърн вече обявиха, че ако състезанието на „Албърт парк” бъде отложено, то Джейми Уинкап и компания ще карат на същите дати на легендарното трасе в Сандаун. Но от Суперкарс предупредиха феновете на Формула 1 да не използват тази информация като предопределяща за съдбата на Гран при на Австралия. Организаторите на състезанието в Мелбърн допълниха, че продължават да работят „в тясно сътрудничество” с властите в щата Виктория, като се предполага, че решение за съдбата на състезанието ще има в следващите седмици.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.