12.06.2024

Алонсо: Чувствам се на 25, а не на 40!

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се оплака, че му е писнало постоянно да го питат за възрастта му и как му се отразява това на представянето на писта. В четвъртък (29 юли) Алонсо ще навърши 40 години, като испанецът се намира в отлична физическа форма, а представянето му в последните състезания показа, че не е загубил от скоростта си докато беше извън световния шампионат.

„Вече се уморих от постоянните въпроси за възрастта ми – призна испанецът. – Ще ходя редовно на солариум, ще се избръсна и ще изглеждам много по-млад, за да не ми задават отново такива въпроси.

„Предстоящата Гран при на Унгария не е по-различна за мен от останалите състезания. Да, ще прескоча още една граница във възрастта, но това са само цифри. Единствената разлика този уикенд ще е, че ще изям едно парче торта.

„Не е важно какви са цифрите в паспорта ми, а това, че се чувствам на 25 години. Намирам се в отлична форма и съм готов на 200 процента да се състезавам.”

Алонсо се върна във Формула 1 с тима на Alpine и има 2-годишен договор с тима до края на следващия сезон, като засега не е дал индикации, че смята да сложи край на кариерата си след това.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Алонсо: Чувствам се на 25, а не на 40!

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.