ноември 14, 2019

Алонсо ще тества пикап за рали „Дакар“

2019 може да донесе някои неочаквани предизвикателства за двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който напусна спорта в края на миналия сезон. Испанецът преследва т.нар. „Тройна корона”, а най-непосредствената му цел е победа в „24 часа на Дейтона” в края на този месец.

Сега една от легендите на рали „Дакар” Насър Ал-Атия разкри, че 37-годишният пилот има интерес и към офроуд приключенията.

Ал-Атия стартира в рали „Дакар” в Лима вчера като голямата звезда на Toyota Gazoo Racing и един от претендентите за победа в маратонската надпревара, а Алонсо също кара за японския тим, но в световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”.

„Фернандо ми прати съобщение от Дейтона, за да ми пожелае късмет в ралито – разказа пилотът от Катар. – Двамата се познаваме от много време, поддържаме добри отношения, знам, че той иска да пробва колата ми, с която ще се състезавам тази година. Идеята е Алонсо да ме посети в Катар и след „Дакар” ще организираме тест за него.

„Фернандо е велик пилот, постигнал е страхотни успехи във Формула 1, но мисля, че трябва да се пробва и крос кънтри надпреварите, това ще е добре за спорта. Знам, че иска да го направи, сигурен съм, че ще му хареса и това ще донесе позитиви на всички.”

Ал-Атия дори показа sms-а от Алонсо, който гласи: „Насър, приятелю, пожелавам ти успех в „Дакар”, ще следя резултатите по етапите, от Мароко или Катар… Нямам търпение да тествам колата ти, за мен ще е чест да ми покажеш техниката за преодоляване на пясъчните дюни. Карлос (Сайнц) също ми помага, може би един ден ще караме заедно, късмет.”

Коментари

Коментар

Реклама