26.05.2024

Андреас Микелсен ще стартира в Монте Карло зад волана на Fabia R5

Андреас Микелсен все още няма обор за 2017 в световния рали шампионат

Вече бившият пилот на Фолксваген Андреас Микелсен ще участва световния рали шампионат, но зад волана на Skoda Fabia R5. Норвежецът ще се присъедини към бившия пилот на M-Sport Ерик Камили, който също ще стартира в рали „Монте Карло“ с автомобил версия R5.

През сезон 2016 Микелсен показа много силно темпо и се представи по-добре от смятания в началото на сезона за претендент за титлата Яри-Мати Латвала, но за съжаление не успя да си намери място в заводските отбори във WRC за сезон 2017.

Въпреки това, Андреас все още има шансове за WRC автомобил. Очаква се тези дни DMACK да представи своя пилот за сезон 2017, а китайската компания ще спонсорира третата кола на М-Спорт през сезона. За тази позиция се борят Елфин Еванс и Андреас Микелсен, но по всичко личи, че Еванс ще седне в третата Fiesta WRC 2017 на Малкълм Уилсън.

Освен това, слуховете за евентуално участие на Катар с два или три автомобила Фолксваген Поло версия 2017 все още са живи. По последна информация, най-късно на 13 януари ще стане ясно дали този проект ще го бъде. На тази дата изтича срокът за подаване на заявки за снежното рали „Швеция“.

Едно е сигурно, Насер Ал-Атия прави всичко възможно този проект да стане реалност и ако това се случи, Микелсен има реални шансове да се озове в един от най-конкурентните автомобили за новия сезон.

Евентуално третата кола на тима може да е Мадс Остберг, който от своя страна твърди, че догодина със сигурност ще кара автомобил от новата WRC хомологация на ФИА. Норвежецът смята през сезон 2017 да заложи на ограничена програма във WRC шампионата, понеже желае да участва и в други състезания.

Също така опцията за частна програма на Остберг и четвърта кола на М-Спорт в определени кръгове, също е възможна.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.