23.06.2024

Арестуваха собственика на Force India

Индия иска екстрадицията на собственика на Force India Вижай Малия

Собственикът на тима от Формула 1 Force India Вижай Малия е бил арестуван в Лондон, потвърди полицията. Индийският милиардер от известно време не напуска Великобритания и по-точно къщата си в Лондон, тъй като в родината му има издадена заповед за арест заради поредица деца, които над една дузина банки водят срещу него – за милиарди, потънали в бизнесите на Малия, част от които вече фалираха, а други той успя да продаде.

Индия е подала официална молба за арест и екстрадиция на Малия, като това е станало на 8 февруари, а между двете държави има споразумение за екстрадиция.

В случая искането е по делото за фалита на авиокомпанията му Kingfisher Airlines, която вече не функционира, а обвиненията срещу него са за измама.

Полицията съобщи, че Малия се е явил в полицейски участък в централен Лондон, където е бил арестуван, а по-късно днес съдът ще гледа жалбата му да бъде пуснат под гаранция, както и искането от индийска страна за екстрадицията му.

До миналата година Малия се придвижваше с дипломатически паспорт, който обаче му беше отнет през април 2016, след като на негово име беше издадена заповед за арест в Индия. Оттогава насам той не е напускал Великобритания и миналата година се появи само на едно състезание – това на „Силвърстоун”.

Малия напусна тайно Индия през март 2016 година, когато стана ясно, че дължи над 1 милиард долара на банките, инвестирали в бизнес империята му, които обаче са разбрали, че част от парите не са били използвани по предназначение.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.