15.06.2024

Ауди повежда пред Тойота в първата свободна тренировка на Фуджи

Марсел Фаслер беше най-бърз в първата свободна тренировка за „6 часа на Фуджи“, извеждайки Ауди номер 7 с половина секунда пред Тойота номер 6 с Камуй Кобаяши зад волана.

Фаслер записа време от 1 минута и 25.030 секунди в началото на 90-минутната сесия, а Кобаяши отговори доста бързо с 1 минута и 25.556 секунди.

Това всъщност оформи челото на класирането до края на сесията, която всъщност не мина толкова добре за Ауди номер 7. Андре Лотерер излетя от трасето по средата на сесията удряйки се в защитната бариера на последния завой. За щастие германецът успя да стигне до бокса, където механиците се погрижиха за колата, а той беше заместен от Беноа Трелюе.

Още първата бърза обиколка на Лоик Дьовал от 1 минута и 25.839 секунди зад волана на Ауди номер 8, се оказа достатъчно за третата позиция пред Тойота номер 5 със Себастиан Буеми зад волана. Двете Порше-та са с пето и шесто време, след като имаха доста проблеми в бокса.

Лидерите в шампионата с Порше номер 2, имаха проблеми с изтичане на масло 20 минути преди да приключи сесията. Порше номер 1 имаха проблеми със скоростната кутия, която трябваше да бъде сменена. Така Нийл Яни записа пето време, а шести остана Марк Уебър.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.