12.06.2024

А ако Хамилтън не подпише?

Феновете на Формула 1, Люис Хамилтън и Тото Волф са уверени, че Люис Хамилтън ще подпише нов договор с Mercedes. Звучи особено, нали? Към момента новият договор на световния шампион все още не е факт, но Волф демонстрира оптимизъм, че това ще стане преди началото на тестовете в Бахрейн в средата на март. От своя страна Хамилтън вече обяснява, че битката за осмата му титла през 2021 ще е най-трудната досега.

Но какво би станало, ако все пак Люис и Mercedes не се разберат и британецът пропусне сезон 2021 във Формула 1?

Естествено, едва ли е изненада кой ще заеме мястото му? Джордж Ръсел, който вече го замести за едно състезание, а Волф и Mercedes ще намерят начин да компенсират Williams, като можем да сме сигурни, че в договора на британеца с тима има клауза, уреждаща такава възможност. Така че за Йост Капито ще остане битката за измъкне колкото се може повече за опашкаря.

Евентуалното отсъствие на Хамилтън от сезон 2021 във Формула 1 ще промени цялата кампания – от битка с един ясен и труден за побеждаване фаворит в кампания, в която ще гледаме поне четирима претенденти за титлата. Става въпрос за Валтери Ботас, който ще получи шанс да е №1 в Mercedes, Макс Верстапен, който трябва да използва чаканата най-мощна и финална версия на задвижващата система на Honda, качена на борда на новата кола на Red Bull, която може би ще е излекувана от особеностите на любимата аеродинамична концепция на Ейдриън Нюи. Към тях добавяме Ръсел, разбира се и може би Серхио Перес, като и при двамата стои въпросът с адаптацията и реализирането на потенциала, който ще имат колите им.

Не е изключено, в битката да се включат още пилоти. В последните години Формула 1 рядко дава примери за подобни надпревари, но отсъствието на Марк Маркес през по-голямата част от сезон 2020 осигури един изключително интересен и оспорван сезон в MotoGP.

Но, в интерес на истината, Хамилтън е изключително важен за спорта и Mercedes, така че преследвачите му ще трябва да намерят начин да го победят на пистата, а не да се възползват от отсъствието му.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.