12.06.2024

Бергер: Формула 1 има нужда от битката на Люис и Макс

Оспорваната битка между Люис Хамилтън и Макс Верстапен за световната титла е точно това, от което има нужда Формула 1. Това е мнението на бившия пилот в световния шампионат и настоящ шеф на DTM Герхард Бергер.

Бергер обясни, че инцидентите между пилотите, които се борят в челото, създават негативни заглавия в пресата, но в същото време повишават интереса на публиката към Формула 1. И австриецът допълни, че след няколко сезона поред, в които битката за титлата беше затворена изцяло в тима на Mercedes, сега този двубой е много по-интересен.

„Що се отнася до инцидента на „Монца”, едва ли мога да кажа нещо ново, всичко вече е казано – обясни Бергер. – За мен това си беше чист състезателен инцидент.

„Ако разсъждаваме в посока кой можеше да направи повече, за да предотврати този инцидент, то отговорът е може би Макс и затова той получи наказание от 3 места назад за следващия старт.

„Но по-важното е, че Формула 1 има нужда точно от това. Това е истинската надпревара. Най-накрая имаме двама големи фаворити, които се борят един с друг и е още по-добре, че те карат за два различни отбора.

„А може ли да си представите какво щеше да стане, ако в битката участваше още един пилот с Ferrari? Щяхме да гледаме състезания пред пълни трибуни и хората да нямат търпение за следващия старт.

„Формула 1 търсеше нещо подобно години наред, затова е важно, че в спорта се случват такива неща, че имаме такива битки.”

Бергер обаче не се нае да прогнозира как ще завърши битката за титлата между Верстапен и Хамилтън, но обясни, че ако спечели Макс, това ще е по-добре за Формула 1 – тъй като ще се случи нещо ново.

„Мисля, че за целия спорт ще е по-добре да има някаква промяна – уточни австриецът. – Но в същото време е страхотно да гледаме как Люис се представя толкова сезони поред на най-високо ниво, че все още притежава инстинкта на убиец, както и дисциплината, за да може да продължи да побеждава. Ще се радвам да станем свидетели на това как Люис става най-великият пилот в историята на Формула 1, но ми е много трудно да прогнозирам как ще се развие битката.

„Но Люис спечели последните четири сезона поред, а Макс вече е супер звезда. Така че ще е страхотно по-младият пилот да вземе титлата тази година.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.