23.06.2024

Бивш навигатор на Фреди Лойкс поема Фолксваген

Едно от най-големите рали имена в Белгия Свен Смеетс, ще поеме трудната задача да оглави всички мотор-спорт програми на Фолксваген. Като бивш навигатор на Фреди Лойкс и Франсоа Дювал, Смеетс е доста квалифициран заместник на Йост Капито в най-приоритетната програма за немците WRC. 44 годишния белгиец е в средите на Фолксваген от 2012, като в световния рали шампионат до момента неговата роля бе на тим мениджър.

Sven SmeetsСвен Смеетс е един изключително опитен навигатор с над 120 старта, стартирайки своята кариера през 1993. С Фреди Лойкс започват своят щурм към световната рали сцена през 1996 зад волана на Toyota Celica GT-Four, преминавайки през Toyota Corolla WRC, Mitsubishi Lancer Evo VI, Hyundai Accent и Peugeot 307 WRC. През 2005 Смеетс си партнира с Франсоа Дювал, като двамата записват само осем участия заедно със Citroen Xsara WRC.

Освен повишаването на Свен Смеетс, от борда на директорите на немският автомобилен производител направиха доста промени в ръководният състав на спортното си подразделение. 34 годишния Лукаш Урбан ще бъде назначен за търговски директор, на мястото на Кристен Зимерман, който ще поеме нова роля в управлението на Фолксваген. Франсоа-Ксавие Демасион  с прякор FX е назначен на позицията технически директор, докато д-р Днатус Вишелхаус ще оглави подразделението за развитието на двигателите на Фолксваген Моторспорт.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.