23.07.2024

Бостанджъ атакува европейската рали титла

Добре познатият у нас с участията си на рали „България“ и рали „Сливен“ Мурат Бостанджъ ще преследва европейската рали титла през сезон 2017. Турската звезда отново ще кара за отбора на баща си Сердар Бостаджъ – Castrol Team Turkey, като за разлика от миналата година, сега ще се състезава през целия сезон с Форд Фиеста R5.

„ERC ще е доста труден шампионат през новия сезон, но въпреки това състезанията тази година не са ми непознати – обяснява Бостанджъ, който отново ще си партнира с Онур Ватансевер. – Ще заложа на по-спокойно темпо в първите два кръга и от рали „Акрополис“ ще гоним само победи.“

Турският тим всъщност ще участва с два автомобила в европейския шампионат, като младата надежда Бурга Баназ ще вземе участие с Фиеста R2 в група JERC U27.

„От доста време планираме тази стъпка – коментира турската рали легенда Сердар Бостанджъ. – Работихме здраво, за да създадем този отбор, като ние ще сме едни от малкото отбори, които ще участват едновременно с две коли в две различни категории.

„Вярваме, че сме сред претендентите за титлите при пилотите и отборите с нашите автомобили Форд Фиеста R5 и Форд Фиеста R2T. Нашият екип се ангажира с двугодишна програма в шампионата, което ми дава голяма увереност като мениджър на отбора. Знам, че първият ни сезон ще е труден, но съм сигурен, че можем да сме конкурентни.“

Отборът на Castrol Team Turkey е създаден през 1998, като досега тимът е спечелил шест титли при отборите в турския рали шампионат и четири шампионски титли при пилотите.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.