12.06.2024

Ботас: Все още не се притеснявам от разликата с Люис

Валтери Ботас очаква утре да е по-бърз

Новият пилот на Mercedes във Формула 1 Валтери Ботас обясни, че „все още” не се притеснява от разликата между него и бившия световен шампион Люис Хамилтън в свободните тренировки за Гран при на Австралия.

Ботас, който зае мястото на световния шампион Нико Розберг, който се оттегли в края на 2016, днес и в двете сесии остана на малко повече от половин секунда зад Хамилтън.

„Да, разликата е голяма – призна Ботас. – Но все още не се притеснявам. Това са свободните тренировки в петък и първите ми сесии с тима, в първия ни състезателен уикенд.

„Давам си малко време, за да поработя върху някои неща в колата, за да мога утре да направя крачка напред и да продължа нататък.”

Във втората свободна тренировка, точно когато Валтери атакува с ултра меките гуми, на пистата имаше жълти флагове и това провали бързата му обиколка. Финландецът обаче призна, че трябва да поработи върху темпото си в рамките на една бърза обиколка, за да е по-напред в квалификациите.

„Ще се занимавам с това довечера, ще обсъдим различни неща и съм сигурен, че утре ще съм по-бърз”, допълни Ботас.

Валтери подкрепи тезата на Люис Хамилтън, че новата кола на Mercedes – W08, е претърпяла сериозни промени между предсезонните тестове в Барселона и първия състезателен уикенд в Мелбърн. Но, също като британецът, Ботас смята Ferrari за повече от сериозна заплаха.

„Мисля, че Ferrari се представят добре, това е факт – беше категоричен Ботас. – Не знаем дали наистина прикриват истинското си темпо или има друга уловка, но мисля, че те ще са най-сериозният ни съперник този уикенд.

„В никакъв случай не подценяваме Ferrari. Смятаме, че сме в силна позиция, но определено не можем да кажем със сигурност, че сме най-бързи.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.