14.07.2024

Ботас: Вярвам, че мога да спечеля титлата

Амбицията на Валтери Ботас преди началото на всеки сезон откакто той е пилот на Mercedes във Формула 1 не се променя – целта му е световната титла, но всеки път шампион става съотборникът му Люис Хамилтън.

От началото на 2017 Ботас е спечелил 9 състезания, но в интерес на истината нито веднъж не се оказа сериозна конкуренция на Хамилтън за титлата.

„Въпреки, че Люис спечели титлите от 2017 насам, аз започвам новия сезон с тази амбиция – обясни финландецът след представянето на новата кола на Mercedes пред официалния сайт на Формула 1. – Абсолютно вярвам, че мога да се боря за титлата и разбира се, това е целта ми за този сезон. Титлата е целта ми, но сезонът е дълъг и трябва да действаме стъпка по стъпка.”

След края на миналия сезон във Формула 1 Ботас раздели времето си между Финландия и Монако.

„Мисля, че си починах достатъчно, имах и достатъчно време, за да тренирам – допълни Ботас. – Чувствам се много силен, както физически, така и психически.”

В последните два сезона Ботас печелеше първото състезание за годината, но след това изоставаше спрямо Хамилтън. През 2020 Валтери взе две победи, а Хамилтън – 11 от 17 проведени състезания.

„В някои сезони се подлагах на много сериозно напрежение – заяви финландецът. – Както външно, така и вътрешно напрежение, важното е да намериш правилния баланс и да го поддържаш. Трябва да съм по-постоянен, няма спортист, който във всеки старт да е на 100 процента, но трябва постоянно да се опитваме.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.