22.06.2024

Ботас: Никой няма да ме смени в средата на сезона

Пилотът на Mercedes във Формула 1 Валтери Ботас отхвърли предположенията на вестник The Daily Mail, че може да бъде сменен в средата на сезона от Джордж Ръсел, който кара за Williams.

Според изданието в Mercedes вече „губели вяра” във Валтери и прогнозата беше, че „Люис Хамилтън може да има нов съотборник преди края на сезона”, като Ръсел беше посочен за фаворит за мястото на финландеца.

Материалът беше публикуван след трудната за Ботас Гран при на Португалия, където той стартира от полпозишън, но завърши едва трети и е събрал само 32 точки от първите три състезания тази година – по-малко от половината, които вече има Люис Хамилтън.

Валтери има 1-годишен договор с Mercedes, който изтича в края на сезона, но шефът му Тото Волф вече обяви, че планира първо да говори с него и Хамилтън до лятото, тъй като иска и двамата да останат.

„Глупости – така определи Ботас спекулациите. – Знам, че няма да бъда сменен в средата на сезона, в нашия отбор не правим такива неща. Имам договор за тази година и знам, че има само един отбор във Формула 1, където се случват такива неща и това не сме ние.

„Няма напрежение. Знам, че постоянно се появяват такива глупости, това е част от спорта.”

Естествено, Ботас имаше предвид Red Bull, където през 2016 и 2019 г. беше направена смяна на пилоти в средата на сезона.

„Ако си върша добре работата, тези спекулации ще спрат доста бързо”, допълни Ботас, който кара за Mercedes от 2017 година, но досега не е бил сериозен съперник на Люис за титлата.

Малко по-късно вчера Хамилтън защити Ботас като обяви, че той е „най-добрият” и призова критиците му „да го оставят на мира”.

Валтери все пак призна, че не знае дали и през 2022-а ще е пилот на Mercedes, но както обясни Волф през лятото всичко трябва да е ясно.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.