16.06.2024

Ботас оглави класирането в петък

Валтери Ботас с Mercedes беше най-бърз в първите две свободни тренировки за Гран при на Емилия Романя на пистата „Имола” днес. Втори остана световният шампион Люис Хамилтън с другата кола на Mercedes, а миналата година точно Ботас беше най-бърз и в трите части на квалификацията на италианската писта.

Във втората сесия двамата пилоти на Mercedes записаха първите си най-бързи обиколки със средно твърдите гуми и за доста време бяха с по над 1 секунда по-бързи от съперниците си. В крайна сметка Валтери взе първото място със средно твърдите сликове, а Хамилтън остана на 0,01 секунда от него, но с меките.

Най-близо до двамата пилоти на Mercedes се оказа Пиер Гасли с Alpha Tauri, който с меките сликове завърши на 0,078 секунди от Ботас. Зад него се наредиха Карлос Сайнц и Шарл Льоклер с Ferrari, но разликата между тях е над половин секунда. Най-бързата обиколка на Льоклер беше заличена заради нарушаване на ограниченията на трасето. Отделно от това Льоклер катастрофира на втория завой Риваца 4 минути преди края на сесията, докато се опитваше да контрира поднасянето на колата му.

Серхио Перес с Red Bull завърши 6-и, което е прогрес след инцидента му в първата сесия, но пък съотборникът му Макс Верстапен спря на пистата заради повреда, най-вероятно скъсана полуоска. Той остана 14-и, но по-важното е, че загуби много време в подготовката си за състезанието.

Класирането и времената от втората свободна тренировка на „Имола“ може да видите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.