13.06.2024

Брийн за 2 години в M-Sport?

Крейг Брийн ще се завърне догодина като титуляр в световния рали шампионат, съобщиха ирландските медии. Според тях Крейг е подписал за 2 години с M-Sport и през 2022 и 2023 г. ще се състезава с Puma Rally1.

От началото на следващия сезон отборите в световния шампионат ще използват нови хибридни автомобили, които ще заместят актуалните WRC коли.

От 2019 година насам Брийн кара с ограничена програма в WRC за Hyundai, като дели третата кола на тима с Дани Сордо.

Този сезон Брийн записа пет старта за Hyundai, като в последните три – в Естония, Белгия и Финландия се качи на подиума – две поредни втори места и трети на финала в Юваскила.

Преди това ирландецът завърши 4-и на снега в „Арктик Финландия” и 8-и в Хърватия.

Още от Естония, когато се появиха слухове, че той преговаря и с други отбори, Крейг на няколко пъти заяви, че ще се бори през втората половина на сезона, за да покаже, че заслужава да се върне в WRC като титуляр. По-късно от няколко източника се чу, че преговаря усилено с Малкълм Уилсън и освен това все още не е правил тестове с новия i20 Rally1 за догодина.

Информацията все още не е официално потвърдена нито от Брийн, нито от M-Sport, но във Финландия упорито се говореше, че това е последният му старт за Hyundai. А в неделя два различни източника обявиха, че до 10 дни ще стане ясно къде ще кара догодина Брийн.

Очаква се, че догодина M-Sport ще участва с три коли с пълна програма, като все още няма яснота за това кои ще са съотборници на Брийн.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.