23.06.2024

Брийн: Можем да се борим за титлата

Снимка: M-Sport

Новият първи пилот на M-Sport в световния рали шампионат Крейг Брийн е уверен, че с началото на новата хибридна ера в спорта той и тимът могат да се борят за световната титла.

„Не бих си сложил името под договора и не бих вложил цялата си вяра в програмата на M-Sport, ако не вярвахме, че можем да се борим за световната титла – заяви Брийн пред ирландската медия RTE. – Цял живот преследваме възможност да се борим за короната. Вярваме, че с M-Sport ще намерим необходимите ресурси за това.”

Навигаторът на Брийн Пол Нейгъл споделя оптимизма на пилота.

„Разполагаме с всичко необходимо, за да постигнем успех, както и с подкрепата на страхотния тим, за който караме. Сега трябва да се трудим упорито и вярваме, че можем да печелим ралита”, обясни Нейгъл.

В M-Sport се надяват, че с новия хибриден автомобил Ford Puma Rally1 тимът ще се върне в челото на класирането, тъй като изостана в последните години заради проблеми с финансирането и липсата на развитие на Fiesta WRC.

Брийн е пилотът, направил най-много тестове с Puma Rally1 в хода на развитието на автомобила заедно със съотборника си Адриен Фурмо. И двамата имат най-много километри на макадам за разлика от пилотите в другите отбори.

За M-Sport през новия сезон ще карат също така Гас Грийнсмит и 9-кратният световен шампион Себастиен Льоб, който обаче ще е с ограничена програма, стартираща с рали „Монте Карло” този месец. Класиката ще се проведе от 20 до 23 януари.

M-Sport спечели първите си две световни титли при пилотите със Себастиен Ожие през 2017 и 2018 г.

Световната титла в ралитата е вакантна, тъй като настоящият световен шампион Себастиен Ожие ще кара през 2022-а – подобно на Льоб – с ограничена програма. Тя започва с „Монте Карло”, но не се знае колко точно ще продължи. Предполага се, че ще обхване 5 ралита.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.