23.07.2024

Бринилдсен получава втората Skoda на Toksport

Вторият пилот на Toksport в WRC2 Марко Булакия ще пропусне рали „Арктик Финландия” този уикенд, тъй като пилотът от Боливия не получи виза. Неговият автомобил ще получи норвежецът Ейвинд Бринилдсен, което със сигурност ще увеличи шансовете на тима за по-добро представяне в снежното рали.

Булакия е заявен за целия сезон в WRC2 и се смята, че точно 2021 ще е решаваща за развитието на кариерата му, тъй като представянето му ще се сравнява с това на много силния му съотборник Андреас Микелсен, който доминира в WRC2 в рали „Монте Карло”. Булакия завърши 4-и в „Монте Карло”, но на почти 9 минути от Микелсен на финала.

Миналата година Бринилдсен участва в три ралита от световния шампионат в WRC2 се представи повече от добре – 4-и в Естония, 3-и в Турция и 3-и в Сардиния, като и в трите случая кара с кола на Toksport.

А от началото на сезон 2021 Ейвинд вече записа две състезания, макар и с по-стари коли, но пък и двете на сняг в Норвегия – в „Линаспринтен” и „KNA Финског”. В първото рали кара VW Golf II GTI 16V и завърши първи в класа си и 13-и в генералното, а във втората надпревара отпадна заради повреда.

Бринилдсен е шампион на Норвегия за 2015 и 2017 година, а в световния шампионат дебютира през 2006 година в рали „Швеция” в група N.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.