21.05.2024

Български самолет вози новия болид на McLaren

Новият McLaren MCL33 поема към премиерата

Транспортен АN-26B на българската авиокомпания Rose Air е самолетът, който вози новия болид на McLaren за сезон 2018 във Формула 1 – MCL33 към мястото на премиерата му утре.

Rose Air е със седалище в софийския квартал Дружба 2, а този Антонов-26B е в експлоатация от 1980 година, показа проверка на самолета.

Българският самолет натовари днес ценния си товар от летището в Бирмингам и пое към все още непотвърдена дестинация в Испания, където ще е премиерата на болида и която ще се излъчва в интернет.

Интересът към новия MCL33 е обясним и расте постоянно по няколко причини – това ще е първият болид на тима с двигател Renault след началото на новата турбо ера във Формула 1, като преди това McLaren записа три поредни ужасно слаби сезони с мотори на Honda.

Има и още нещо – очакванията, че новият McLaren ще се върне към оцветяването на болида от времето на Брус Макларън се оправдаха, поне според няколкото шпионски снимки, които се появиха в нета от сутринта насам. А и от тима намекнаха за това във видеото, което беше публикувано дни преди премиерата.

Премиерата на новия McLaren MCL33 идва броени дни преди началото на предсезонните тестове във Формула 1, които стартират в понеделник в Барселона.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.