12.06.2024

Валентино Роси: „Няма да позволя на Лоренсо да ме нарича мръсен пилот.“

Валентино Роси заяви че, не е съгласен с критиките на Лоренсо относно изпреварването на италианеца на завой номер четиринадесет в Мизано. В пресконференцията след състезанието Хорхе Лоренсо обвини Роси че, неговото изпреварване е било прекалено агресивно.

„ Мисля че, изпреварването бе като всяко едно такова. Дани Педроса ме е изпреварвал така, Марк Маркес също ме изпревари така в Силвърстоун“, заяви Валентино Роси.

„Няма да позволя на Лоренсо, да ме нарича „мръсен“ пилот когато го изпреварвам. Защото това не е вярно. Той също е агресивен, когато ме изпреварва. Но всеки може да си направи изводите сам за тази ситуация“, заключи „доктора“.

Марк Маркес също коментира изпреварването между Роси и Лоренсо. Той смята че, италианеца не е направил нищо грешно при изпреварването на испанската звезда на Ямаха. „ Аз бях доста далеч от тях и ми се видя дори странно, защото Валентино захождаше за завоя от различна позиция спрямо траекторията и после видях че, е  направил изпреварване.“

„Според мен това бе едно нормално изпреварване. Беше агресивно със сигурност, но когато караш в домашното си трасе винаги даваш повече от себе си. Валентино е много умен пилот, той също е на ясно с темпото на Хорхе и реши да атакува агресивно, но всичко е в рамките на нормалното.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.