23.06.2024

Ватанен: Надявам се, че Ожие ще вземе титлата!

Ари Ватанен, който е последният световен рали шампион с автомобил на Форд смята, че трансфера на четирикратния шампион Себастиен Ожие, който взе титлата и през 2016 година, в M-Sport, ще се отрази добре на рали спорта.

Ватанен, който спечели британския рали шампионат през 1976 и 1980, а след това и световната титла през 1981 (с Escort RS1800) вярва, че Ожие може да се бори за титлата през новия сезон с колата на тима на Малкълм Уилсън.

„Надявам се, че Себ ще може да печели ралита – заяви финландската легенда пред журналисти. – Той ми каза, че колата е много добра, но разбира се, никой не може да е напълно сигурен в това, докато не стартира в първия етап на рали „Монте Карло“!

„Малко е плашещо, че аз съм последния пилот, спечелил световната титла с автомобил на Форд? Никой не е постигал това от 1981 насам, дори съм се шегувал с Малкълм да ме вземе на работа, защото само аз знам как се прави!

„Надявам се, че Себ ще премахне това бреме от плещите ми. Не искам аз да съм последният световен шампион на Форд.“

Ватанен отличи високо и постиженията на Малкълм като създател на състезателни автомобили и бизнесмен.

„Трябва да знаете, че Форд вече не подкрепя М-Спорт и Малкълм трябва да намира парите сам и да прави успешен бизнес, за да съществува компанията. Той доста пъти е поемал рискове и аз харесвам неговия предприемачески нюх.“

„Лесно е да работиш за някой друг, но е доста по-различно, когато сам си поел риска и не знаеш какви ще са последиците, тогава можеш само да се надяваш, че няма да сбъркаш и всичко ще свърши добре.

„Но Малкълм постига целите си, той е истински бизнесмен. Сега си представете, след като си осигури, Ожие какво ще направи в световния рали шампионат. Надявах се, че Себ ще отиде при Уилсън. Честно казано, много съм щастлив, че нещата се случиха така.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.