12.06.2024

Верстапен изтрещя пред медиите в Канада

Пилотът на Red Bull Макс Верстапен си позволи недопустими коментари по време на пресконференцията преди Гран при на Канада, като обясни, че ще „набие една глава” на някой, който пак го пита защо катастрофира във всяко едно състезание.

Холандецът няма нито един състезателен уикенд от началото на сезона без катастрофа, но в Монреал заяви, че е „уморен” от постоянните въпроси за поредицата катастрофи, който направи в първите 6 старта за годината.

За последно Макс катастрофира в последната тренировка за Гран при на Монако, което доведе до сериозни повреди по колата му, той пропусна квалификацията и стартира от дъното на стартовата решетка, като така се прости с шанса си да спечели състезанието. Победата взе съотборника му Дениъл Рикардо, който тръгна от полпозишън.

В Монако шефът на Red Bull Кристиан Хорнър за пръв път тази година си позволи да каже, че Макс трябва да „преосмисли подхода си” към състезателните уикенди.

Макс постоянно повтаря, че няма нужда да прави каквито и да е промени в това отношение, но резултатите му и поредицата катастрофи са доказателство за обратното.

„Уморявам се от коментарите за мен и че трябва да променя подхода си – заяви пред медиите Верстапен. – Никога няма да направя това, тъй като благодарение на този подход стигнах до Формула 1. Всеки, който прави такива коментари трябва да знае, че вече не им обръщам внимание.

„Сякаш няма по-добри въпроси, които да ми задавате, постоянно ме питате какво е станало през миналия уикенд. Фокусирам се върху това, което предстои, уверен съм, че мога да променя ситуацията.”

След това обаче Макс беше притиснат от Джонатан Макивой от The Daily Mail, който го запита защо прави толкова много катастрофи.

„Не знам – отговори Верстапен. – И както казах в началото на пресконференцията, вече се уморих от всички тези въпроси… така че, да… мисля, че след още няколко такива въпроси, ще набия една глава на някого.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.