21.06.2024

Верстапен: Надявам се, че няма да се върнем в Портимао

Макс Верстапен завърши втори в Гран при на Португалия вчера, изпреварен от Люис Хамилтън и заяви, че се надява пистата в Портимао да не запази мястото си в календара на Формула 1.

През целия уикенд Макс се оплаква от ниското ниво на сцепление на асфалта на пистата и дори поясни, че не изпитва никакво удоволствие да кара на това трасе. В събота пилотът на Red Bull загуби най-бързата си обиколка в третата част на квалификацията заради силен порив на вятъра, който го извади от очертанията на трасето на завой №4.

„Вече нямам търпение за старта в Испания през следващия уикенд – обясни Макс пред тв канала Sky. – Целият уикенд в Португалия не ми допадна заради ниските нива на сцепление на тази писта.

„Но първо, надявам се, че Формула 1 няма да се върне на тази писта. Трасето в Барселона е добро, хубава писта за болидите от Формула 1. И мисля, че там ясно ще се види колко са прогресирали отборите от началото на сезона досега.”

През уикенда Верстапен уточни, че преди полагането на новия асфалт, което се случи преди дебюта на Формула 1 тук миналата година, пистата в Портимао е била една от любимите му.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър потвърди казаното от Макс и допълни, че напълно разбира недоволството на пилота. Но Хорнър поясни, че предстоящият състезателен уикенд в Испания ще бъде по-важен от този в Портимао.

„Състезанието в Испания ще даде ясна представа за това кой докъде е стигнал в развитието на колата си, става въпрос за нас и Mercedes – обясни Хорнър. – Приближаваме се към летните стартове, а в Барселона при нормални условия отборите имат огромно количество информация, събрана на и за това трасе, а там конфигурацията включва бързи, бавни и среднобързи завои. Мисля, че картинката ще се изясни.

„Както виждате, Red Bull и Mercedes са двата тима, които се откъсват пред другите, а Люис и Макс са пред всички останали. Мисля, че състезанието по развитието на колите на двата отбора в хода на сезона ще бъде много оспорвано и напрегнато.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.