14.07.2024

Верстапен: Не мисля как ще сменя Хамилтън в Mercedes

Ето ви още един знак за това колко по-зрял е Макс Верстапен след всеки изминал сезон във Формула 1 – звездата на Red Bull упорито избягва гръмките изявления и предпочита да „говори на пистата с действията си”, както казва клишето. Така медиите почнаха да се радват повече на срещите си с доктор Хелмут Марко, а прякорът „Устатия Макс” потъна в забвението.

Верстапен не направи изключение и след първия си ден зад волана на RB16B на „Силвърстоун” и отказа да коментира по-подробно представянето на колата и дали наистина проблемите с притискането от миналата година са напълно „излекувани”. Ако това е така, то Red Bull ще са много по-силни спрямо Mercedes, не само в сравнение с 2020.

Естествено, Макс не допусна да бъде въвлечен и в темата дали би сменил Люис Хамилтън в Mercedes, ако британецът реши да напусне тима, с който спечели най-големите си успехи във Формула 1 или пък сложи край на кариерата си. А и да не забравяме за онази прословута клауза в договора на Макс, потвърдена от доктор Марко и Кристиан Хорнър, че той може да си тръгне предсрочно от тима още в края на 2021 година.

„Нямам представа какво ще реши да прави Люис – коментира Макс след края на „филмовия ден” на „Силвърстоун”. – Мисля само за моето представяне и искам този сезон да постигнем успехи. Не мисля за това как ще сменя Люис. Същото важи и за напускането на Honda, това нищо няма да промени.”

Red Bull вече се споразумя с Honda да продължи да използва моторите на японци, пребори се за замразяване на задвижващите системи и се смята, че това е било основен фактор за това Макс да остане в тима.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.