15.07.2024

Верстапен: Перес може да направи сезона на Mercedes по-труден

Идването на Серхио Перес в Red Bull за сезон 2021 ще помогне на тима „да затрудни” Mercedes през предстоящата кампания. Това прогнозира новият съотборник на мексиканеца Макс Верстапен.

Перес дойде на мястото на Алекс Албон, който беше освободен от тима в края на миналия сезон, но остава част от програмата на Red Bull, като през 2021 ще го гледаме в DTM.

„Винаги съм се разбирал много добре с Чеко, така че ние имаме добри и спокойни отношения – обясни Верстапен. – За мен идването му не променя кой знае какво. Но за тима ще има промяна, винаги сме искали и двете коли за печелят повече точки. Да видим дали тази година това ще се получи.

„Това е целта ни, да направим сезона по-труден, най-вероятно за Mercedes. Те остават фаворити. Но да видим какво ще се случи.”

От началото на новата турбо ера във Формула 1 Перес се състезава с болиди, задвижвани от мотори на Mercedes, а този сезон за първи път ще кара кола със задвижваща система на Honda.

Верстапен е уверен, че знанията и опитът, натрупани от Перес в работата му с Mercedes, ще помогнат за реализирането на нови идеи в Red Bull.

„Информацията, събрана от него през годините с друг отбор, с различна задвижваща система, може да ни бъде полезна за работата тази година”, допълни Верстапен.

Верстапен и Перес имаха възможност да пробват новия автомобил на Red Bull – RB16B миналата седмица като шейкдаунът на колата беше на пистата „Силвърстоун”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.