23.06.2024

Верстапен: Това е най-трудният ни уикенд този сезон

Снимка: Red Bull

Гран при на Монако е най-трудният уикенд за Red Bull от началото на сезона във Формула 1. Това обясни Макс Верстапен, който вчера записа 4-о време в свободните тренировки.

Макс стигна до 1.12,081 минути в първата си обиколка от симулацията на квалификация в средата на втората тренировка, въпреки че в края на тура догони по-бавния Мик Шумахер. Към този момент това го класира на второ място след Карлос Сайнц с Ferrari, но по-късно Шарл Льоклер с другата кола на Ferarri и Люис Хамилтън с Mercedes минаха пред него.

Верстапен съобщи на инженера си по радиото, че има проблеми с прегряването на гумите, както и че няма достатъчно сцепление на предния мост.

„Твърде бавни сме, при това не с малко, а с доста – обясни след втората тренировка вчера Макс. – Трябва да намерим още темпо. Всички имаха проблеми с трафика, така че всички може да се по-бързи както в цяла обиколка, така и в отделните сектори, но ние изоставаме сериозно.

„Обикновено се чувствам страхотно в колата, мога да й се доверя, да натискам, но тук не е така – допълни пилотът. – По принцип стигаме доста бързо до темпото, което искаме. Но сега това отне много повече време и не по начина, който ми харесва. От началото на сезона това е може би най-трудният уикенд за нас.”

Верстапен допълни, че е останал изненадан от темпото на пилотите на Ferrari, които оглавиха класирането след свободните тренировки в четвъртък, но допълни, че това по-скоро показва колко слабо е представянето на Red Bull, а не колко е сериозен прогресът на Скудерията.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.