12.06.2024

Вижте заявките за Монте Карло 2017

Вчера на официалната страница на рали „Монте Карло“ се появи и дългоочаквания списък със заявени пилоти, които ще стартират в първия кръг от световния рали шампионат за 2017 година.

От пръв поглед веднага прави впечатление заявката на Елфин Еванс, който официално става трети пилот на М-Спорт и партньор на Себастиен Ожие и От Танак. За разлика от тях обаче, Еванс ще кара с гуми на DMACK през целия сезон, тъй като китайският производител финансира неговата позиция в отбора на Малкълм Уилсън.

Под номер едно в списъка е разбира се Себастиен Ожие чието партньорство с М-Спорт започва на легендарните отсечки над Монако. Уилсън със сигурност е повече от въодушевен да види негов автомобил да носи номер 1 на борда. С номер две и номер три ще стартират От Танак и Елфин Еванс, като естонеца се завръща със стария му навигатор Мартин Ярвеоя.

Хейдън Падън, Тиери Ньовил и Дани Сордо ще стартират с четвърти, пети и шести номер, като така официално Хюндай и М-Спорт ще пристигнат в Монако с по три автомобила. Тук трябва отбележим, че според новите правила само двата екипажа с най-добро класиране от всеки отбор ще получат точки за шампионата при конструкторите.

Както се и очакваше Ситроен и Тойота ще присъстват само с по два автомобила. Французите са заявили  Стефан Лефевр, като втори пилот, а №1 в тима е Крис Мийк. Крейг Брийн също ще вземе участие, но зад волана на DS3 WRC.

Гръцкия пилот Йордан Седеридис е единственият заявен пилот в новата категория WRC Trophy, като представителя на съседите ни ще подкара DS3 WRC.

Яри-Мати Латвала ще поведе отбора на Тойота, като другия Yaris WRC e за Юхо Ханинен.

В WRC2 също се очаква едно доста интересно рали „Монте Карло“. Андреас Микелсен не успя да седне зад волана на WRC автомобил от новата генерация, като затова норвежецът реши да се върне при Шкода и да участва през сезон 2017 в WRC2. Негов съотборник е Ян Копецки, като двамата ще са с Fabia R5.

Ерик Камили ще защитава цветовете на М-Спорт в WRC2 зад волана на Fiesta R5. Топ пилотите в категорията Кевин Абринг (Hyundai i20 R5) и  Понтус Тидеман (Fabia R5) също ще вземат участие, но не са заявени за WRC2.

В RGT желание за участие са отправили четири екипажа, като три от тях ще вземат участие с Fiat Abarth 124. Франсоа Делкур ще кара един от трите италиански автомобила, докато пистовият ас Ромен Дюма ще вземе участие с Porsche.

Пълния списък със заявки можете да видите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.