26.05.2024

Вилньов: Строл трябва да довърши сезона във Force India

Ланс Строл трябва да напусне Williams още през лятната пауза и да кара до края на сезона във Force India – тимът, който беше спасен от фалит от консорциум инвеститори, водени от бащата на канадския пилот Лорънс Строл.

„Ланс трябва да довърши сезона във Force India. Няма какво да чака. Той трябва да кара в Белгия за Force India”, беше категоричен бившият световен шампион през Le Journal de Montreal.

Този сценарий обаче едва ли ще се реализира лесно, като се има предвид, че най-вероятно в договора на Ланс с Williams има клауза, която да пази тима от такова развитие на ситуацията. Защото ако Ланс напусне, Строл-старши на секундата ще спре финансирането на тима на сър Франк. От друга страна, Естебан Окон и Серхио Перес имат договори с Force India и новите инвеститори в отбора едва ли ще са особено щастливи да поемат и неустойките по техните контракти.

„Във Формула 1 всичко е възможно – настоява канадецът. – Вече сме виждали какво ли не в миналото. В хода на сезона е възможно да се сменят пилоти.”

Вилньов е последният пилот на Williams, спечелил световната титла във Формула 1. Сега обаче той е в тежък конфликт с британския тим и дори няма право да го посещава по време на състезанията заради това, че критикува представянето на Williams, като забраната е издадена лично от Клеър Уилямс.

Жак обаче вече е готов с мрачна прогноза за бъдещето на някога славния тим.

„Загубата на парите на Лорънс, както и на основния спонсор Martini, ще са последният пирон в ковчега на Williams – обясни Вилньов, спечелил титлата през 1997 година. – Освен това, тимът ще загуби още много приходи, тъй като ще завърши сезона в дъното на класирането. Дори пилотите, които си плащат, за да карат, няма да искат да се състезават за Williams.”

Освен това, Вилньов обясни и защо инвестицията на Строл-старши във Force India е по-смислена от парите, които той дава на Williams.

„Лорънс винаги е постигал растеж и развитие на марките и компаниите, в които е инвестирал – допълни Жак. – Не успя да го направи в Williams, тъй като там собственикът е друг, но сега във Force India влиянието му ще е по-голямо. Той ще помогне. Force India остава отбор, за разлика от Williams.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.