21.06.2024

Волф: Не обещавам, че Люис няма да удари Макс

Снимка: Mercedes

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф заяви пред вестник The Daily Mail, че няма как да обещае, че в следващия или някой друг старт до края на сезона Лис Хамилтън няма отново да се удари с Макс Верстапен.

Хамилтън и Верстапен водят най-оспорваната битка за титлата от поне 5 години насам, а преди последните 5 състезания авансът на Макс е 12 точки.

Тото призна, че има ситуации, в които той няма възможност да контролира пилотите си. Според него поведението на пилотите не се е променило особено много от времето на Айртон Сена и Ален Прост, просто досега не е имало толкова оспорвана битка за титлата.

Сена и Прост и битките им за титлата в края на 80-те и началото на 90-те години на XX век първо като съотборници, а след това като пилоти на McLaren и Ferrari и до днес са давани като пример за крайно противопоставяне, което често включваше и инциденти на пистата.

„Ако съдбата на титлата ще се решава в последното състезание за годината в Абу Даби, то определено Люис и Макс ще се сражават като Сена и Прост – беше категоричен Волф. – И това е обяснимо. Когато се бориш за титлата, а съперникът ти се опитва да те изпревари, разбира се, че ще направиш всичко възможно, за да не го пуснеш напред. Видяхме това при Шумахер и Вилньов, на два пъти го видяхме и при Сена и Прост. Не мога да обещая, че няма да има нов инцидент, че Люис няма пак да се удари с Макс.

Лично аз никога няма да кажа на мой пилот да предизвика инцидент. Но ако съдбата на титлата в последното състезание зависи от това кой от тях ще завърши първи или по-напред, то битката помежду им ще е жестока. Не мисля, че в този случай ще мога да контролирам нещо. А и не мисля, че и феновете ще искат да има такъв външен контрол.”

Този сезон вече станахме свидетели на два инцидента между Хамилтън и Верстапен – на „Силвърстоун” и „Монца”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.