23.06.2024

Волф: Перес ще разкаже доста неща на Honda

В края на февруари моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обясни, че новият пилот на тима във Формула 1 Серхио Перес дава на бившите шампиони „ценна информация за двигателя на Mercedes”. Сега шефът на Mercedes Тото Волф потвърди, че наемането на Перес за съотборник на Макс Верстапен за сезон 2021 е много важно събитие.

„Red Bull разполагат с ресурси, съизмерими с нашите и са много амбициозен тим – обясни Волф пред Sky Deutschland. – В лицето на Макс виждаме млад пилот, който се опитва да върви по стъпките на Люис Хамилтън. А със Серхио Перес те получават и пилот, който може да им донесе много точки в класирането на конструкторите.

„Серхио доста време се състезава с мотори на Mercedes и е наясно с потенциала на нашите задвижващи системи по отношение на представянето на пистата и различните използвани режими. Със сигурност, той ще даде тази информация на Honda. Все пак, наемането на един пилот не променя представянето на задвижващата система или начините за използването й, но дава интересна информация и тема за размисъл. Перес е наясно как работи нашата задвижваща система и това ще е интересно за Honda, няма спор.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.