23.06.2024

Волф: Разпределението на силите ще е според пистите

Оспорвана битка с много малки разлики прогнозира шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф в отговор на въпрос какво очаква от пилотите на неговия тим и Red Bull в предстоящата Гран при на Испания този уикенд.

„Състезанията в два поредни уикенда носят допълнително напрежение, но пък не ни се налага дълго да чакаме следващия старт. След Португалия ни очаква още една интересна и оспорвана надпревара – прогнозира Волф. – В Портимао и двамата ни пилоти се качиха на подиума и получихме някои важни уроци. Можехме да вземем и двойна победа, но в последните обиколки дефектира един датчик на борда на колата на Валтери.

„Разпределението на силите ще зависи от пистите, на които се състезаваме. Чака ни оспорвана битка с Red Bull, която ще продължи цял сезон, а в Испания ще е следващият й етап.

„Обикновено в Барселона провеждаме предсезонните тестове през зимата, но не и тази година. Затова и отборите чакат с нетърпение завръщането ни на това трасе, на което ще видим кой в каква форма се намира.

„Пистата в Каталуня е универсална – има комбинации от различни завои и дълги прави, което позволява пълноценно изпитание на автомобила. Контролът върху износването на задните гуми ще има ключово значение, а този сезон това определено не е сред силните ни страни.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.