12.06.2024

Втора победа за Ангелов и Гаджев в рали „България”

Снимки: рали "България"

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2) спечелиха втора победа в рали „България” – най-голямото ни състезание, което е и кръг от Балканския рали трофей.

Ангелов проведе оспорвана битка с Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX), като екипажът от Шумен записа най-доброто си класиране в кариерата. В събота вечер Марто завърши първия ден на рали „България” на 1.04,6 минути от водача Ангелов, а днес на финала разликата между двамата беше 1:10 минути. В съботните етапи Сурилов записа една спукана гума и леко излизане извън пътя.

Ангелов и Гаджев спечелиха 10 отсечки, Сурилов и Здравков – 5, а в един етап първите два екипажа си поделиха първото място.

Трети завършиха турците Угур Сойлу/Арас Динчер (Skoda Fabia R5), които са на 3:21 минути от победителите.

Най-напред от пилотите с автомобили с един двигателен мост финишираха Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4), които в събота дори успяха да излязат и на трета позиция пред повечето R5 автомобили. Двамата обаче са трети за нашия шампионат и трети за Балканския рали трофей, тъй като Сойлу не е регистриран за нашето първенство, а Сурилов – за ERT. Заедно с това дойде и първото място в RC4, който в последните сезон е най-оспорваният в нашия рали шампионат.

За първи път от няколко години насам рали „България” привлече повече чуждестранни екипажи със силни автомобили, но нито един от тях не се оказа сериозен съперник на Миро Ангелов и Мартин Сурилов в битката за челото на колоната.

Вчера около Шумен екипажите трябваше да се справят с дъжд и градушка, а днес на „Аладжа манастир” двете минавания бяха на мокро.

Крайното класиране на рали „България” може да видите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.