30.05.2024

Във Ferrari решили да уволнят Фетел още през 2019 г.

Информацията, че Ferrari няма да предложи нов договор на Себастиан Фетел беше голямата новина преди началото на сезон 2020 във Формула 1. А малко по-късно стана ясно, че мястото на 4-кратния световен шампион ще бъде заето от пилота на McLaren Карлос Сайнц.

Първоначално от тима заявиха, че са стигнали съвместно с Фетел до решението за раздяла. Но малко по-късно пилотът обясни, че от тима изобщо не са обсъждали с него нов договор и той е научил за бъдещата раздяла по телефона.

Скудерията обяви през май, че няма да предложи нов договор на Себ, а шефът на тима Матиа Биното даде неособено аргументирано обяснение за причините за раздялата, избягвайки основното – слабото представяне на Фетел и заяви, че отлагането на старта на сезона е лишило Себ от шанс да защити позицията си.

Но според The Race, решението за раздялата с Фетел е било взето още през 2019 година, като то е било предшествано от няколко конфликта с Шарл Льоклер.

И преговорите със Сайнц са започнали още през декември 2019, като испанецът е поискал разрешение от McLaren, за да разговаря с италианците и Зак Браун потвърди това. За известно време Ferrari преговаряли и с Дениъл Рикардо, но в крайна сметка решили да заложат на Сайнц, а австралиецът се договори с McLaren да заеме мястото на Карлос от началото на сезон 2021.

Така че през май може би единственият, който не е бил наясно с бъдещите планове на Ferrari е бил Себастиан Фетел, който е бил информиран за това, че ще напусне Маранело в края на 2020 г. малко преди това да бъде официално съобщено от тима.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.