14.07.2024

В Австралия искат да открият сезон 2021 във Ф1

Организаторите на Гран при на Австралия във Формула 1 се готвят да открият сезон 2021 в световния шампионат и нямат намерение да отстъпят този слот на друг старт. Предполага се, че в Мелбърн предпочитат състезанието да е отново в средата на март, което означава 14 март, според календара за 2021 г.

Плановете включват провеждането на състезанието с публика, въпреки че строгата политика на Австралия по отношение на противодействието на коронавируса най-вероятно ще означава по-малко зрители на пистата и разместване на трибуните.

В момента Мелбърн се бори с втората вълна на COVID-19, а голяма част от междущатските граници в Австралия остават затворени. Но случаите на новозаразени намаляват, като надеждите са, че до Коледа положението в Австралия ще се нормализира, което ще позволи провеждането на тенис турнира Australian Open и старта от Формула 1.

Сега границите на Австралия са затворени, но министър-председателят Скот Морисън намекна за прилагането на „алтернативни методи” и карантиниране в хотела за хората, пристигащи от страни с нисък риск от заразяване с коронавирус.

Тази година точно в Австралия пропадна началото на сезон 2020 във Формула 1, като уикендът беше отменен часове преди началото на първата свободна тренировка в петък.

14 март е подходяща дата и за популярния австралийски пистов шампионат Суперкарс, организаторите на който отново искат V8 колите да подгряват за Формула 1 и да проведат четири спринтови състезания на „Албърт парк”.

Наскоро се появи информация, че Формула 1 подготвя календар за сезон 2021 без Австралия, като се смяташе, че състезанията може да стартират в Азия и през пролетта да се върнат в Европа.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.