12.06.2024

В Австралия феновете се връщат на пистите

Австралия дава надежда на феновете на моторните спортове като стана първата държава с развити моторни спортове, която връща феновете по трасетата. Страната е със затворени граници заради пандемията от коронавирус, а тези, които успеят да влязат трябва да се подложат на 14-дневна карантина, заради което и Гран при на Австралия във Формула 1 беше преместена от март за ноември.

В края на февруари (26-28) стартира супер популярният местен шампионат Суперкарс, който тази година ще започне с две 250-километрови състезания на митичното трасе „Маунт Панорама”. И добрата новина за феновете, макар и само тези, които са в Австралия е, че публиката ще има достъп до пистата. Къмпингите на трасето, заведенията и баровете също ще бъдат отворени, както и достъпът за зрителите до падока на пистата.

Организаторите на първите две състезания от сезон 2021 в Суперкарс предупредиха, че феновете ще трябва да спазват социална дистанция, както и че ще има определени зони, където носенето на маски ще е задължително.

На Маунт Панорама се организират двете най-големи автомобилни пистови състезания в Австралия, освен Гран при на Австралия – „12 часа на Батърст” за GT автомобили и „1000 км на Батърст” – най-авторитетното състезание в календара на Суперкарс. У нас Суперкарс може да се гледат в програмата на каналите на Макс Спорт.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.