15.06.2024

В Германия: Фетел в Mercedes или у дома

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел даде началото на разместванията на пилотите в шампионата тази седмица, но е много вероятно да остане без отбор за сезон 2021. Фетел и Ferrari обявиха, че се разделят в края на 2020, когато изтича настоящия договор на германеца.

Мястото на Себ в Маранело ще заеме Карлос Сайнц, а Дениъл Рикардо ще смени испанеца в McLaren. Засега няма информация от Renault кой ще партнира на Естебан Окон догодина.

Германските медии се опитват да действат активно в помощ на Фетел, като веднага, след като стана ясно, че той се разделя с Ferrari, информациите бяха, че той води сериозни преговори с поне няколко отбора и те са в остра конкуренция за услугите му.

Вчера, според германските медии, беше сигурно, че Себ ще подпише с McLaren, после стана ясно, че той е отказал на Зак Браун и днес мястото в тима зае Дениъл Рикардо.

Също така от няколко дни в Германия твърдят, че вървят и преговори с Renault, както и че тимът, воден от Сирил Абитбул вече е дал оферта на Фетел. Нищо от това обаче не е потвърдено.

Днес Auto Bild дефинира по нов начин интереса на Фетел – според изданието, 4-кратният шампион се бори за място в Mercedes, а ако това не се случи, то е готов за сложи край на кариерата си във Формула 1.

Миналата година, доста преди флирта на Люис Хамилтън с Ferrari, Себ опипваше почвата в Mercedes и Red Bull, но без успех.

Тази седмица Тото Волф зарадва медиите с обяснението, че няма как да пропусне Фетел, след като той е на пазара, а и двамата пилоти на световните шампиони са с договори до края на 2020. Но настоящият световен шампион Люис Хамилтън вече даде да се разбере, че няма намерение да напуска Mercedes, а същото демонстрира и съотборникът му Валтери Ботас.

Сега остава да разберем дали Волф ще рискува да разбута шампионския си екип, за да осигури германски пилот на Mercedes или и тези предположения на германските медии ще си останат само предположения, които няма да се потвърдят.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.