14.07.2024

В Испания: Renault намери заместник на Рикардо

Испанската журналистка Ноеми де Мигел предрече, че тимът на Renault във Формула 1 ще обяви в сряда пилота, който ще заеме мястото на Дениъл Рикардо за догодина.  

Австралиецът хвърли голямата бомба на трансферния пазар във Формула 1 през 2018, когато реши да напусне Red Bull и да премине в Renault с 2-годишен договор, който стартира от началото на сезон 2019. Но скромното развитие на заводския тим на най-големия автомобилен производител, който участва във Формула 1, разколеба Дениъл, който реши да не удължава договора си и подписа с McLaren, където ще премине преди началото на сезон 2021.

Шефът на тима Сирил Абитбул има едно свободно място за догодина, тъй като Естебан Окон остава и има договор, а Сирил обясни, че вече „преговаря с големи имена”.

Сред кандидатите за място в Renault за догодина се спрягат Фернандо Алонсо, Нико Хюлкенберг, Себастиан Фетел и други, но Абитбул стриктно пази тайна с кого точно преговаря.

Според Де Мигел, Абитбул е информирал част от екипа, че става въпрос за пилот, когото „те познават и са работили с него”, но и това не е достатъчно, за да се прогнозира дали става въпрос за Алонсо и Хюлкенберг, тъй като и двамата вече са карали за Renault.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.