27.05.2024

В Италия: Кими остава и догодина във Ferrari

Кими Райконен остава за още един сезон във Ferrari, прогнозираха източници на италианската преса вчера, но нито един от тях не е пожелал да бъде цитиран с името му от съботните вестници.

В края на седмицата имаше събиране на шефовете на Ferrari в Маранело, като се очакваше, че в четвъртък вечер ще бъде обявено, че мястото на Райконен в Скудерията ще бъде заето от Шарл Льоклер от Sauber.

Смяната на Кими с Льоклер беше една от идеите на покойния шеф на Ferrari Серджо Маркионе, а след смъртта му се смяташе, че новият шеф на компанията Луис Камилиери и шефът на тима Маурицио Аривабене ще задържат финландеца за още една година.

Последният световен шампион на Ferrari прави много силен сезон през 2018 година и спечели квалификацията на „Монца” миналата събота, но завърши втори в Гран при на Италия.

Пак според анонимните източници на италианската преса, Льоклер ще остане за още една година в Sauber, но ще бъде компенсиран със заплатата, която би получавал, ако кара за Черните кончета.

Планът за смяната на Райконен с Льоклер беше активиран от наследника на Маркионе Джон Елкан, който се мотивира с това, че волята на предишното ръководство трябва да бъде изпълнена.

Аривабене, както и Себастиан Фетел вече заявиха, че държат Райконен да остане и догодина в тима, но от страна на висшето ръководство на компанията все още няма официален коментар по въпроса.

Пак в италианската преса се появи информация по време на уикенда на „Монца”, че смяната на Кими с Льоклер догодина е трябвало да бъде обявена след квалификацията, но с оглед на това, че Райконен спечели битката за първото място на старта, моментът е бил определен като „неподходящ” за тази новина.

Все още обаче информацията за новия договор на Райконен не е потвърдена от тима или от източник, който да го заяви и да бъде цитиран с името му.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.