21.05.2024

В Италия: Рикардо иска 27 милиона евро на сезон от Red Bull

Звездата на Red Bull Дениъл Рикардо преговаря с повече от един отбор за бъдещето си във Формула 1, твърди италианският спортен ежедневник Gazzetta dello Sport.

Тази седмица се появи информация, че Рикардо е сключил предварителен договор с Ferrari, който го ограничава да преговаря с други отбори за бъдещето му във Формула 1. Според слуховете, тази сделка е със срок 1 юли или последния ден от юни.

Договорът на Дениъл с Red Bull изтича в края на сезон 2018 и за първи път от 10 годни насам австралиецът ще може сам да избира бъдещето си.

Според авторитетния италианска вестник, Рикардо вече е поискал от Red Bull нов 2-годишен договор със заплата 27 милиона евро на сезон. Ако помните, веднага след победата си в Шанхай Рикардо обясни, че в идеалния случай ще подпише договор за два сезона, без значение с кой тим. Предполага се, че ако някой друг отбор иска да го привлече, най-малкото ще трябва да покрие тази финансова претенция.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър отново потвърди желанието си да задържи австралиеца в тима, но му постави срок, в който той да вземе решение.

По-рано тази година Хорнър каза, че трябва да има решение до лятната пауза през август, но след състезанието в Шанхай се появи информация, че срокът е бил променен и вече е до края на състезателния уикенд в Монако, т.е в края на май.

Хорнър посочи и фаворит №1 за мястото на Рикардо – Карлос Сайнц, който сега е даден под наем на Renault до края на годината, но остава обвързан с Red Bull.

Испанецът вече заяви, че иска да остане в Renault и ще се получи интересен юридически казус, ако бившите шампиони го привикат обратно. Предполага се, че тогава Карлос и мениджмънтът му ще трябва да преценят в кой тим той ще има по-големи шансове за успех през 2019.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.