13.06.2024

В Италия: Хамилтън изнесе урок на Верстапен

Снимка: Mercedes

Люис Хамилтън никога не е бил сред любимците на италианските медии, които отразяват Формула 1. Но победата му в Гран при на Бахрейн в неделя му спечели високи оценки в родината на Ferrari.

Хамилтън взе победата с аванс от 0,745 секунди пред Макс Верстапен, който загуби, въпреки че разполагаше по-бързия автомобил. Естествено, изпреварването на Хамилтън 4 обиколки преди финала, при което Макс, излезе и с четирите колела извън ограниченията на завой №4, след което трябваше да върне позицията на Люис, също е отбелязано.

„Решаващият момент в състезанието дойде 4 обиколки преди финала, когато Макс изпревари Хамилтън – написа Gazzetta dello Sport. – Той излезе от трасето и трябваше да върне позицията, но определено имаше съмнения относно взетото от ФИА решение.

„Red Bull разполагаше с по-добрия автомобил, но на финала спечели Хамилтън. Той направи впечатляваща последна серия обиколки. Това е показателно, че Хамилтън може да печели и когато не всичко се развива в негова полза.

„Mercedes успяха да обърнат ситуацията в своя полза – колата им не бе толкова силна, но въпреки това успяха да спечелят. Хамилтън си остава маестро на пистата. Битката, която проведе Верстапен, не отнема нищо от шедьовъра, сътворен от Хамилтън.

„Стратегически Mercedes свършиха отлична работа, поставяйки под сериозно напрежение Red Bull и Верстапен. Хамилтън се справи отлично с последния си комплект гуми и това беше достатъчно, за да спечели срещу Верстапен.”

Sky Sport отличи Хамилтън и Верстапен за страхотната битка помежду им, като също засипа с похвали световния шампион.

„Хамилтън върна Mercedes на върха на подиума и изнесе урок на Верстапен”, написа La Repubblica.

За италианските медии по-важна обаче е възможността да гледаме сезон във Формула 1, в който Хамилтън и Mercedes имат реални съперници.

„След 4 години Хамилтън най-после има съперник – отбеляза Corriere della Sera. – Верстапен беше на път да спечели, но Хамилтън се измъкна напред. Но Хамилтън вече не е сам на върха. След Розберг сега Верстапен е негов сериозен конкурент. Макс обаче загуби, тъй като беше наказан заради неособено ясни правила.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.