15.06.2024

В Италия: Шефът на Ferrari не обича състезанията

Предстоящото назначение на Давиди Бривио в тима на Alpine във Формула 1 се очертава като изключително интересно решение, като се има предвид, че мениджърите, които идват от MotoGP са изключително малко.

Известният италиански журналист Лео Турини коментира активността в лагера на французите – за новия сезон тимът на Renault става Alpine, а новият шеф на компанията Лука ди Мео явно полага сериозни усилия, за да вдъхне живот на спортната марка, която беше съживена при Карлос Гон, но след това загуби скорост и трудно демонстрира свежи идеи.

„Начело на Ferrari ни трябва човек като Ди Мео, такъв шеф трябва да обича състезанията, а не само автомобилите, които произвежда компанията – написа Турини. – Президентът на Ferrari Джон Елкан не обича състезанията, има право на това. Той може да бъде добър президент, ако работи с хора, които могат да компенсират този дефицит на страст.

„Но ситуацията, в която се оказа сега Скудерията е резултат на грешките, допускани в последните десет година. Елкан също има отношение към това, въпреки че ще е несправедливо ако той бъде нарочен за основния виновник.

„Собствениците на Ferrari са недоволни от резултатите на пистата. Но е съвършено различен въпрос дали тези хора разбират какво е необходимо, за да побеждава тимът. За мен ще е напълно достатъчно, ако президентът на Ferrari вкара победите в списъка си с приоритетни задачи.

„Скудерията никога не е имала финансови проблеми. Но в Маранело изобщо не успяха да съхранят човешкия си капитал в последните 10 години. И сега ще бъде изключително трудно този капитал да бъде възстановен…”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.