12.06.2024

В Мексико: Перес преговаря с Alfa Romeo

Sergio Perez, Racing Point speaks to the media

Слуховете, че Себастиан Фетел може да поеме към Racing Point за сезон 2021, когато тимът ще представлява Aston Martin във Формула 1, извадиха на бял свят и друга интересна информация. Според тв канала ESPN Мексико Серхио Перес, който има договор с Racing Point до края на 2022 година, вече преговаря за място с тима на Alfa Romeo, тъй като очаква на мястото му да дойде Фетел.

Все още никой не се наема да прогнозира кого ще замести Перес в италианския тим, но наскоро Кими Райконен обясни, че все още не знае дали ще остане във Формула 1, а Фредерик Васьор този път не беше толкова категоричен, че последният световен шампион на Ferrari може да кара за отбора докогато иска.

Също така тази седмица стана ясно, че за да се освободят от Перес в края на сезона, в Force India трябва да активират тази клауза в договора му до 31 юли, така че развръзката там явно ще се случи съвсем скоро.

Контактът с Alfa Romeo е установен от мениджъра на Перес Джулиан Джакоби, който навремето се грижеше за интересите на Айртон Сена и Хуан Пабло Монтоя. Пак според медиите в Мексико Джакоби преговаря и с Haas, като това са двата тима във Формула 1, които все още не са уточнили пилотите си за сезон 2021.

При Гюнтер Щайнер договорите и на Ромен Грожан и Кевин Магнусен изтичат в края на 2020, а от тима поясниха, че и двамата се „борят” за местата си, а при Фредерик Васьор предположенията са, че Райконен ще сложи край на кариерата си.

Дори и да не успее да се задържи при Лорънс Строл Перес има сериозни шансове да остане във Формула 1, тъй като освен качествата си той осигурява и сериозни спонсорски пари, които го следват.

От вчера сестрата на Перес стартира кампания в Twitter с цел той да запази мястото си в тима и #KeepCheco вече е шестата по популярност тема в Мексико в социалната мрежа.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.