30.05.2024

В Ситроен имат интерес към Ожие, не и към Латвала и Микелсен

Шефът на отбора на Ситроен Ив Матон има желание да преговаря със Себастиен Ожие относно евентуален договор за следващия сезон, но твърдо заяви, че ще запази вече ангажираните от тима пилоти.

Излизането на Фолксваген от спорта в крайна сметка оставя Себастиен Ожие и неговите съотборници без автомобили за предстоящия сезон.

Една от многото спекулации е евентуалното връщане на Ожие в Ситроен, въпреки че френският производител вече е избрал своите трима пилоти за следващия сезон.

„Имам пилоти за догодина – обясни Матон пред списание Autosport. –  Само мога да кажа, че ако Себастиен Ожие ми се обади, аз ще му вдигна и ще си поговорим. Но със сигурност няма да променя настоящия ми избор на пилоти.

„Решихме отново да поемем към изграждането на нови и млади пилоти. Но когато има четирикратен световен шампион на пазара, нещата стават интересни.

„Още не съм говорил със Себ. Той сам си решава, какво ще прави. Искам обаче отново да отбележа, че няма как да променя избора си на пилоти за следващият сезон.”

На въпрос дали ще вдигне телефона за някой от съотборниците на Ожие, Ив Матон заявява: „Няма да кажа, че ще пренебрегна обаждане от Яри-Мати Латвала или Андреас Микелсен, разбира се, че ще говоря с тях, аз съм учтив човек!

„Нещата при тях обаче стоят различно, те нито са французи, нито имат световни титли.”

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.