23.07.2024

В четвъртък решават за рали „Монте Карло”

Съдбата на рали „Монте Карло 2021” ще се реши в четвъртък, като организаторът на състезанието и ФИА дадоха да се разбере, че решението ще е на местните власти в Гап.

От календара на WRC за сезон 2021 вече падна отмененото рали „Швеция”, като се очаква то да бъде сменено от състезание във Финландия, но тази информация все още не е потвърдена. В Швеция се отказаха да провеждат ралито без зрители, тъй като парите от билетите са основен източник на приходи в бюджета на състезанието.

Организаторите на „Монте Карло” – ACM, вече промениха графика му така, че състезанието да не нарушава вечерния час във Франция, въведен с ограниченията заради коронавируса. Сега ще се чакат решенията на местната власт на 7 януари, които може да наложат още по-строги мерки, които да доведат до отмяната на ралито.

Неофициално, от ACM заявиха, че работата по организацията на състезанието, което трябва да се проведе от 21 до 24 януари, продължава „с пълна сила”. В края на миналата година стана ясно, че състезанието ще се проведе без публика.

Предполага се, че сега ACM е в позицията, в която се озова организаторът на рали „Монца”, с което завърши сезон 2020 в WRC – подготовката за състезанието вървеше, но съдбата му зависеше от местната власт в Милано и евентуалните решения за затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса. В крайна сметка състезанието се проведе и се получи страхотна битка за световната титла, спечелена от Себастиен Ожие.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.