12.06.2024

В Шумен се отказаха от старта на планинския

Състезанието, с което трябваше да стартира сезонът в автомобилния спорт у нас – „Шумен” (10-11 април), отпада от календара, обяви вчера организаторът АСК Шумен.

Информацията за това решение се появи от източник от клуба във фейсбук, а мотивите са повече ясни – усложнената обстановка, свързана с разпространението на коронавируса у нас.

Директорът на състезанието Валери Балабанов-Барни уточни пред RallyeExpress, че планинското не се отлага, а се отказва, т.е няма шанс да се проведе по-късно тази година.

Решението е дошло след среща на Балабанов със заместник-кмета на Шумен Найден Косев и е повлияно от последната заповед ан РЗИ-Шумен за ограничаване на събирането на хора на открито.

Отделно от това в изявлението на АСК Шумен се казва, че клубът е нямал намерение да проведе състезанието без публика, защото „този спорт се прави на първо място и основно за зрителите”.

Така стартът на сезона в автомобилния спорт у нас се отлага за 17-18 април, когато трябва да се проведе рали-спринт „Пещера”, а планинският шампионат ще стартира на 25-26 април в Благоевград, стига коронавирусът да позволи тези състезания да се проведат.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.