20.06.2024

В Alpine се целят във Ferrari и McLaren

Броени дни, след като Фернандо Алонсо призна, че не знае защо колите на Alpine са били толкова бързи в Гран при на Португалия, той и съотборникът му Естебан Окон декларираха амбициозни цели за следващите стартове.

„Резултатите в Португалия, особено в квалификацията, показаха, че тимът ни има прогрес и се развиваме, но сега трябва да постигнем нещо повече – обясни Окон. – Хубаво е, че можем да се борим с Ferrari и McLaren, но трябва да направим така, че редовно да сме пред тях. Ще е интересно да видим какво ще постигнем този уикенд.”

С оглед на леко колебливото развитие на аеродинамичния пакет на Alpine този сезон, много специалисти са на мнение, че пистата в Барселона може да се окаже доста трудно изпитание за отбора, тъй като там работата на аеродинамиката има много важно значение.

„Трябва да сме по-напред в квалификациите както в Барселона, така и в Монако, тъй като в тези две състезания изпреварванията са трудни и местата на стартовата решетка са много важни – допълни Алонсо, който за последно кара в Гран при на Испания през 2018 година. – В Португалия не се представих добре в квалификацията, но в състезанието стигнах до точките и се борих с пилоти в първата половина на колоната. Надявам се, че в Испания ще сме по-силни.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.